KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przed nami początek września

Drodzy Rodzice!

Przed nami początek września – czas wyjątkowy pod wieloma względami. Zazwyczaj kojarzy się on nam z miłym czasem oczekiwania na dzieci powracające z wakacji oraz na maluszki, które po raz pierwszy przekroczą progi naszego przedszkola. W tym roku przyjemny dreszczyk emocji połączony jest z obawą o sprostanie wymaganiom stawianym nam przez otaczającą rzeczywistość.

Wraz z początkiem września w naszej placówce uruchomione zostaną wszystkie oddziały (bez ograniczeń ilości dzieci). Z tego względu serdecznie zapraszamy wszystkie Przedszkolaki zarówno te kontynuujące edukację, jak i te przyjęte w tegorocznej rekrutacji. Prosimy o przestrzeganie godzin zawartych przez Państwa w deklaracji zapisu oraz przypominamy o konieczności zapoznania się i podpisania Informacji o korzystaniu z usług przedszkola w terminie do 10 września 2020. Niedopełnienie tej formalności skutkować będzie skreśleniem dziecka z listy wychowanków.

Jeśli Państwa dziecko przez pierwsze dni września pozostanie w domu, lub rezygnują Państwo z miejsca w naszym przedszkolu prosimy o informację.

Rodziców dzieci uczęszczających do przedszkola w minionym roku szkolnym, prosimy o odbiór rzeczy pozostawionych w szatni. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w terminie 28-31 sierpnia godzinach 6.00-17.00. Rzeczy nieodebrane w tym czasie zostaną przekazane do Domu Samotnej Matki.

Prosimy, aby do czasu rozpoczęcia roku przedszkolnego śledzili Państwo codziennie naszą stronę. Mogą pojawić się na niej istotne informacje, które sukcesywnie do nas spływają.

1 września prosimy o zapoznanie się ze schematem wchodzenia na teren przedszkola, który zostanie umieszczony przy bramie. Ze względu na dużą ilość dzieci oraz obwarowania związane z reżimem sanitarnym prosimy o zarezerwowanie sobie większej ilości czasu o poranku oraz o przestrzeganie dystansu społecznego.

Zgodnie z zaleceniami GIS udział w proponowanych przez nas zajęciach mogą brać jedynie zdrowe dzieci, których najbliższa rodzinna nie jest objęta kwarantanną. Prosimy również o nieprzynoszenie do przedszkola domowych zabawek.

Prosimy, aby każde z dzieci miało przygotowane buciki oraz zestaw ubrań na zmianę, który należy umieścić w podpisanym worku lub torbie. Najmłodsze dzieci (urodzone w 2017 r.) prosimy o dostarczenie lekkiego podpisanego kocyka, który każdego dnia będzie zwracany Państwu do prania oraz chusteczek higienicznych.

W naszym przedszkolu funkcjonuje elektroniczny system ewidencji dzieci. Nowi rodzice zobligowani są do zakupu karty pozwalającej na jego sprawne funkcjonowanie. W związku z powyższym prosimy, aby przygotowali Państwo odliczone 24 zł, które pozwolą na jej nabycie.

Jeśli są Państwo posiadaczami Łódzkiej Karty Dużej Rodziny prosimy o przekazanie jej do wglądu.

Z góry dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość w tym trudnym dla nas okresie. Mamy nadzieję, że mimo ciężkich czasów, w jakich przyszło nam funkcjonować nasze dzieci nadal będą uśmiechnięte i szczęśliwe a nasze progi przekroczą z przeświadczeniem, że są dla nas najważniejsze.

- Dyrektor i pracownicy PM 200