Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis


Jadłospis planowany  20.01 - 24.01.25 r.

 

 

 

      Śniadanie I

        g.8.30

 

    Śniadanie II

    g.11.00-11.30

        Obiad

    g.14.00-14.30

           Poniedziałek

              20.01.25

              alergeny 

        

Ryż na mleku, chleb żytni z masłem, sałata, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata z cytryną, mandarynka

   Gluten, mleko

 

Bułka kajzerka z masłem, twarożek na słodko, dżem owocowy, kakao, jabłko

 

Gluten, mleko

 

Jarzynowa z ziemniakami,  makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym z bazylią, kompot owocowy

Gluten, mleko, seler, jajko

 

     Wtorek

 

           21.01.25

         alergeny

Chleb dyniowy z masłem, pasztet papryka, kawa mleczna, gruszka

 

    

Gluten, mleko,

Sałatka: makaron ryżowy, tuńczyk, jajko, papryka, ogórek, angielka z masłem, kabanos drobiowy herbata

Gluten, mleko, jajko, ryba

Krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, kotlet pożarski, brokuł , sok owocowo-warzywny

Gluten, mleko, seler, jajko

 

      Środa

         22.01.25

     alergeny

 

Płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, szczypiorek, pomidor, herbata z cytryną, banan

          Gluten, mleko, jako

Tosty z serem, szynką, ketchup, herbata owocowa

 

   Gluten, mleko

Ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z serem, polewa czekoladowa, brzoskwinia, kompot owocowy

 Gluten, mleko, seler, jajko

      Czwartek

 

              23.01.25

    alergeny

Bułka szpinakowa z masłem, sałata, ser żółty, ketchup, kakao, jabłko

 

 

 Gluten, mleko

 

Budyń waniliowy, polewa truskawkowa, chałka maślana z masełkiem

 

   Gluten, mleko, jajko

 

Manna na rosole, kopytka, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, buraczki zasmażane, mięta

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

      Piątek

           24.01.25

     alergeny      

      

Zacierka na mleku, chleb żytni z masłem, schab biały, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, winogrono

           

          Gluten, mleko

 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z białej fasoli z pomidorkami suszonymi, papryka, herbata owocowa, kiwi

Gluten, mleko

Kalafiorowa z makaronem, ziemniaki, nuggetsy z ryby, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, herbata ziołowa

Gluten, mleko, seler, jajko, ryba

* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE
w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki