KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Jadłospis planowany

18.01 - 22.01.2021

 

Śniadanie I

g.8.30

Śniadanie II

g.11.00-11.30

Obiad

g.14.00-14.30

Poniedziałek

 

 

 

alergany

 Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kakao, winogrono

 

Mleko, gluten

 Chleb orkiszowy z masłem, krakowska sucha, pomidor, herbata owocowa, jabłko

 

 

Mleko, gluten

Rosół z makaronem, ziemniaki, potrawka z kurczaka, sos  jogurtowy, marchewka juniorki, sok gruszkowy

 

 

Mleko, gluten, seler

Wtorek

 

 

 

alergeny

Płatki wielozbożowe, chleb razowy z masłem, sałata, szynka gospodarza, herbata, kiwi

 

Mleko, gluten

 Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane z masłem, ogórek świeży, herbata owocowa,  mandarynka

 

Mleko, gluten, jajko

Jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem wieprzowym, sos pomidorowy, kompot owocowy

 

 

Mleko, gluten, seler

Środa

 

 

 

alergeny

Chleb słonecznikowy z masłem, sałata, ser żółty, ketchup, kawa mleczna, banan

 

Mleko, gluten

Rogal maślany z dżemem truskawkowym, gruszka

 

 

Mleko, gluten

Ogórkowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane, sok jabłkowy

 

Mleko, gluten, seler, jajko

Czwartek

 

 

 

alergeny

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata, jabłko

Mleko, gluten, ryba

Chleb razowy z masłem, sałata, polędwica drobiowa, herbata owocowa, żurawina suszona

 

Mleko,  gluten

 Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, kluski leniwe, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy

 

Mleko, gluten, seler, jajko

Piątek

 

 

 

  alergeny

Chleb orkiszowy z masłem, pasztet z gęsiny, papryka, herbata, kawa mleczna, żurawina suszona

Mleko, gluten,

Kaszka kukurydziana, polewa truskawkowa, ciastka maślane

 

 

Mleko, gluten,

 

Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, pulpet z ryby, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy, mięta

Mleko, gluten, seler,

Alergeny

PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki

* zastrzegamy sobie prawo zmiany menu