Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis


Jadłospis planowany  24.02 - 28.02.2025

 

      Śniadanie I

        g.8.30

 

    Śniadanie II

    g.11.00-11.30

        Obiad

    g.14.00-14.30

Poniedziałek

 

                24.02.25

     alergeny

Pieczywo mieszane z masłem, almette śmietankowe, ogórek zielony, kawa mleczna, jabłko

 

    

  Gluten, mleko,

Chleb żytni z masłem, szynka z liściem, pomidor, herbata z cytryną, mandarynka

 

       Gluten, mleko

Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, buraczki zasmażane, sok truskawkowy

 

Gluten, mleko, seler, jajko

      Wtorek

 

               25.02.25

         alergeny

Płatki kukurydziane na mleku, bułka orkiszowa z masłem, sałata, schab biały, papryka, herbata, kiwi

    Gluten, mleko

 

Kisiel malinowy, ½ palucha drożdżowego z makiem

 

    Gluten, mleko

Fasolowa z zacierką, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, mięta

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

      Środa

         

          26.02.25

     alergeny

 

Chleb lniany z masłem, sałata, ser żółty wędzony, pomidor, kakao, banan

 

   

  Gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, jajka, kukurydzy, ogórek kiszony, herbata owocowa, gruszka

 

Gluten, mleko, ryba, jajko

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, makaron z serem, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy

Gluten, mleko, seler

      Czwartek

 

               27.02.25

    alergeny

Chleb słonecznikowy z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, kawa z mlekiem, mandarynka

  

     Gluten, mleko

 

Pączek z marmoladą, mleko, melon

 

 

 

Gluten, mleko, jajko

 

Manna na rosole, ziemniaki, łosoś pieczony w ziołach, surówka z pora z jogurtem, herbata ziołowa

 

Gluten, mleko, seler, ryba

             Piątek

         

               28.02.25

     alergeny

 

Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, filet z indyka, papryka, herbata z cytryną, winogrono

 

     

    Gluten, mleko,

                             

Talerz rozmaitości (pieczywo z masłem, pasztet, ser żółty, jajko, sałata mix, pomidor, ogórek zielony, papryka, dżem) herbata malinowa

 

Gluten, mleko, jajko

              

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym, kompot owocowy

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

                        

 

 

             * zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu             

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki