Jadłospis
Jadłospis planowany 29.09 - 03.10.2025
| Śniadanie I g.8.30 | Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
29.09.25
alergany | Kasza manna na mleku, bułka orkiszowa z masłem, twarożek z awokado ze szczypiorkiem, herbata, winogrono Gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, sałata, krakowska sucha, pomidor, kawa mleczna, jabłko Gluten, mleko | Zupa ryżówka, ziemniaki, kotlet pożarski, kalafior z masełkiem, kompot śliwkowy
Gluten, mleko, seler, jajko |
Wtorek
30.09.25
alergeny | Chleb marchewkowy z masłem, szynka wiejska, papryka, kakao, arbuz Gluten, mleko
| Chleb żytni z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, herbata owocowa, banan Gluten, mleko, jajko | Jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym, sok Gluten, mleko, seler
|
Środa
01.10.25
alergeny | Bułka kajzerka z masłem, parówka z szynki, ketchup, rzodkiewka, kawa mleczna, gruszka Gluten, mleko, | Kaszka kukurydziana na mleku z polewą truskawkową, biszkopty
Gluten, mleko, jajko | Koperkowa z zacierką, ziemniaki, kotlet z ryby, surówka jesienna, mięta
Gluten, mleko, seler, ryba, jajko, gorczyca |
Czwartek
02.10.25
alergeny | Płatki wielozbożowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony, herbata, jabłko Gluten, mleko, ryba | Bułka drożdżowa z serem, kakao, arbuz
Gluten, mleko, jajko
| Zalewajka na wędzonce, kasza pęczak, gulasz z wieprzowiny, surówka z buraczków, kompot owocowy Gluten, mleko, seler
|
Piątek
03.10.25
alergeny | Chleb żytni z masłem, sałata, ser żółty, pomidor, kakao, gruszka
Gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, talerz rozmaitości (sałat mix, papryka, rzodkiewka, wędlina, twarożek ze szczypiorkiem, miód) woda z cytryną Gluten, mleko
| Fasolowa z ziemniakami, ryż z marchewką i groszkiem, pałeczka z kurczaka pieczona, mizeria z jogurtem, herbata ziołowa Gluten, mleko, seler
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki