Jadłospis
Jadłospis planowany 18.11 - 22.11.2024
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
18.11.24 alergeny | Bułka kajzerka z masłem, almette ziołowe, kawa mleczna, mandarynka
Gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, herbata owocowa, jabłko
Gluten, mleko | Rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka juniorki, sok owocowo- warzywny
Gluten, mleko, seler, jajko, gorczyca
|
Wtorek
19.11.24 alergeny | Płatki czekoladowe z mlekiem, chleb dyniowy z masłem, schab pieczony, papryka, herbata z cytryną, morela suszona
Gluten, mleko, orzechy | Mini pizza, herbata z hibiskusa, banan
Gluten, mleko | Ryż na jarzynach, cepeliny z mięsem, kapusta zasmażana, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko
|
Środa 20.11.24 alergeny
| Chleb lniany z masłem, sałata, ser żółty, ketchup, kakao, gruszka
Gluten, mleko, | Sałatka: ( makaron ryżowy, szynka drobiowa, ogórek, papryka mix, kukurydza) angielka z masłem, paluszki serowe, herbata owocowa Gluten, mleko, jajko | Krem z białych warzyw z grzanką, ziemniaki, ryba po grecku z warzywami, herbata ziołowa
Gluten, mleko, seler, gorczyca, ryba |
Czwartek
21.11.24 alergeny | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, jajka, groszku konserwowego, ogórek zielony, herbata, jabłko
Gluten, mleko, ryba, jajko
| Bułka orkiszowa z masłem, pasztet z gęsiny, papryka, kawa inka z mlekiem, kiwi
Gluten, mleko, gorczyca
| Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z serem z polewą czekoladową, brzoskwinia, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko
|
Piątek 22.11.24 alergeny
| Chleb żytni z masłem, sałata, szynka wiejska, pomidor, bawarka, mandarynka
Gluten, mleko
| Kaszka kukurydziana z polewą malinową, ciasto drożdżowe
Gluten, mleko, jajko | Fasolowa z zacierką, puree ziemniaczane, nuggetsy z kurczaka, surówka z marchewki z jabłkiem, mięta z cytryną Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko |
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE
w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki