Jadłospis
Jadłospis planowany 20.01 - 24.01.25 r.
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek 20.01.25 alergeny
| Ryż na mleku, chleb żytni z masłem, sałata, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata z cytryną, mandarynka Gluten, mleko
| Bułka kajzerka z masłem, twarożek na słodko, dżem owocowy, kakao, jabłko
Gluten, mleko
| Jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym z bazylią, kompot owocowy Gluten, mleko, seler, jajko
|
Wtorek
21.01.25 alergeny | Chleb dyniowy z masłem, pasztet papryka, kawa mleczna, gruszka
Gluten, mleko, | Sałatka: makaron ryżowy, tuńczyk, jajko, papryka, ogórek, angielka z masłem, kabanos drobiowy herbata Gluten, mleko, jajko, ryba | Krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, kotlet pożarski, brokuł , sok owocowo-warzywny Gluten, mleko, seler, jajko
|
Środa 22.01.25 alergeny
| Płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, szczypiorek, pomidor, herbata z cytryną, banan Gluten, mleko, jako | Tosty z serem, szynką, ketchup, herbata owocowa
Gluten, mleko | Ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z serem, polewa czekoladowa, brzoskwinia, kompot owocowy Gluten, mleko, seler, jajko |
Czwartek
23.01.25 alergeny | Bułka szpinakowa z masłem, sałata, ser żółty, ketchup, kakao, jabłko
Gluten, mleko
| Budyń waniliowy, polewa truskawkowa, chałka maślana z masełkiem
Gluten, mleko, jajko
| Manna na rosole, kopytka, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, buraczki zasmażane, mięta
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Piątek 24.01.25 alergeny
| Zacierka na mleku, chleb żytni z masłem, schab biały, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, winogrono
Gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, pasta z białej fasoli z pomidorkami suszonymi, papryka, herbata owocowa, kiwi Gluten, mleko | Kalafiorowa z makaronem, ziemniaki, nuggetsy z ryby, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, herbata ziołowa Gluten, mleko, seler, jajko, ryba |
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE
w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki