Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis


Jadłospis planowany 

 

 

 

      Śniadanie I

        g.8.30

 

    Śniadanie II

    g.11.00-11.30

        Obiad

    g.14.00-14.30

           Poniedziałek

              14.04.25

              alergeny 

        

Makaron zacierka na mleku, bułka szpinakowa z masłem, twarożek ze szczypiorkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata, arbuz

  

      Gluten, mleko

 

Pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka konserwowa, papryka, herbata owocowa, gruszka

 

Gluten, mleko

 

Burakowa z ziemniakami, makaron z gulaszem z indyka, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, sok jabłkowy

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

     Wtorek

 

                15.04.25

         alergeny

Pieczywo mieszane z masłem, sałata , polędwica sopocka, pomidor, kawa mleczna, banan

 

  Gluten, mleko,

Budyń czekoladowy z polewą malinową, wafle ryżowe,

 

   

   Gluten, mleko,

Kalafiorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka juniorki, kompot owocowy

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

      Środa

         16.04.25

     alergeny

 

Bułka orkiszowa z masłem, ser żółty wędzony, ogórek zielony, kakao, jabłko

       

  Gluten, mleko, jako

Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, pomidor, kiełki, herbata, melon

 

Gluten, mleko, jajko

Manna na rosole, ziemniaki, nuggetsy z ryby, surówka z kapusty kiszonej, mięta

 Gluten, mleko, seler, jajko, ryba

      Czwartek

 

             17.04.25

    alergeny

Płatki miodowe na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, pasta z wędliny, pomidor,  herbata, gruszka

 

 Gluten, mleko

 

Bułka grahamka z masłem i a’la nutellą, mleko, mus owocowy

 

    Gluten, mleko,

 

Barszcz z białą kiełbasą z grzanką, ryż, sos pieczarkowy, podudzie z kurczaka pieczone, brokuł, kompot owocowy

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

      Piątek

           18.04.25

     alergeny      

      

Bułka kajzerka z masłem, parówki z szynki, ketchup, papryka, kawa mleczna, winogrono

       

         

  Gluten, mleko

 

Chleb żytni z masłem, pasta z makreli w pomidorach, ogórek kiszony, herbata ,jabłko

 

 Gluten, mleko, ryba

Jarzynowa ziemniakami, pierogi z serem, polewa jogurtowo-truskawkowa, woda z cytryną

 

Gluten, mleko, seler

 

 

  * zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu             

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki