Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis


Jadłospis planowany 08.12 - 12.12.25

 

Śniadanie I

g.8.30

   Śniadanie II g.11.00-11.30

         Obiad

g.14.00-14.30

Poniedziałek

 

 

    08.12.25

 

   alergany

Płatki cyni minis z mlekiem, bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata, mandarynka

Gluten, mleko

Pieczywo mieszane  z masłem, szynka wiejska, pomidor, kawa z mlekiem, winogrono

     Gluten, mleko

Ogórkowa z ziemniakami, makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietankowym, kompot owocowy

Gluten, mleko, seler

Wtorek

 

    09.12.25

 

   alergeny

Chleb marchewkowy z masłem, sałata, pieczeń z indyka, ogórek zielony, kawa mleczna, kaki

Gluten, mleko

 

Rogal maślany z masłem i dżemem truskawkowym, kakao, banan

 

Gluten, mleko,

Rosół z makaronem, ziemniaki, pulpet z wieprzowiny w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, sok

Gluten, mleko, seler, jajko

 

Środa

 

10.12.25

 

 

 

    alergeny

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej i jajka, ogórek kiszony, herbata miętowa, gruszka

Gluten, mleko, ryba, jajko

 

Talerz rozmaitości: pieczywo z masłem, wędlina, ser żółty, sałata mix, papryka, pomidor, ogórek zielony, miód, woda z cytryną

Gluten, mleko

Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami, pierogi z serem z polewą jogurtowo- truskawkową, kompot owocowy

 

 

 

Gluten, mleko, seler

Czwartek

 

    11.12.25

 

 

   alergeny

Hod- dog z parówką z szynki, ogórek zielony, ketchup, kakao, morela suszona

Gluten, mleko

Budyń waniliowy z polewą malinową, biszkopty, mandarynka

 

Gluten, mleko

 

Zupa ryżówka, ziemniaki, nuggetsy drobiowe w płatkach kukurydzianych, marchewka kolorowa, herbata ziołowa

Gluten, mleko, seler, jajko

 

Piątek

 

 

     12.12.25

 

  alergeny

Płatki ryżowe na mleku, bułka ziarnista z masłem, sałata, schab biały, papryka, herbata owocowa, jabłko

Gluten, mleko

 

 

Chleb żytni z masłem, jajko gotowane, pomidor, kawa mleczna, żurawina suszona

Gluten, mleko, jajko

 

 

 

 

 

Krem z białych warzyw z grzanką, ziemniaki, łosoś pieczony, surówka z białej kapusty z koperkiem, mięta

Gluten, mleko, seler, ryba

 

* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki