Jadłospis
Jadłospis planowany 15.12 - 19.12.2025
| Śniadanie I g.8.30 | Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
15.12.25
alergany | Bułka orkiszowa z masłem, sałata, ser żółty wędzony, ogórek zielony, kakao, kiwi Gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, papryka, herbata owocowa, mandarynka Gluten, mleko | Kalafiorowa z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym, sok
Gluten, mleko, seler |
Wtorek
16.12.25
alergeny | Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata, jabłko Gluten, mleko
| Serek truskawkowy, ½ warkocza drożdżowego, woda z cytryną, banan
Gluten, mleko, | Manna na rosole, kluski łowickie z gulaszem z wołowiny, buraczki zasmażane, mięta
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Środa
17.12.25
alergeny | Bułka grahamka z masłem, twarożek z awokado, rzodkiewka, kawa mleczna, kaki Gluten, mleko,
| Kaszka kukurydziana z polewą truskawkową, ciastka zbożowe,
Gluten, mleko | Pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, brokuł, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko |
Czwartek
18.12.25
alergeny | Chleb słonecznikowy z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kabanos drobiowy, pomidor, kakao, winogrono Gluten, mleko, jajko | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach, ogórek kiszony, herbata, gruszka Gluten, mleko, ryba
| Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, makaron z serem, polewa malinowa, sok Gluten, mleko, seler, jajko
|
Piątek
19.12.25
alergeny | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z fasoli „ Jaś ” z suszonymi pomidorkami, ogórek zielony, kawa mleczna, melon Gluten, mleko
| Tosty z szynką i serem żółtym zapiekane, herbata owocowa, mandarynka
Gluten, mleko
| Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki , kotlet z ryby, surówka jesienna, herbatka ziołowa
Gluten, mleko, seler, ryba, jajko
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki
