Jadłospis
Jadłospis planowany 08.09 - 12.09.2025
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
08.09.25 alergeny | Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, herbata, arbuz
Gluten, mleko, | Bułka szpinakowa z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao, borówka
Gluten, mleko | Manna na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane, sok
Gluten, mleko, seler, jajko |
Wtorek
09.09.25 alergeny | Płatki miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, jajka, kukurydzy, ogórek zielony, herbata ziołowa, jabłko
Gluten, mleko, ryba, jajko
| Kaszka kukurydziana na mleku z polewą wiśniową, ciastka zbożowe
Gluten, mleko, orzechy | Kalafiorowa z ziemniakami, ryż z marchewką i groszkiem z gulaszem z indyka, fasolka szparagowa z masełkiem, kompot owocowy Gluten, mleko, seler
|
Środa
10.09.25 alergeny
| Bułka kajzerka z masłem, sałata, ser żółty, papryka, kawa mleczna, kiwi
Gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, pasztet szefa, ogórek małosolny, herbata owocowa, banan
Gluten, mleko | Krem z cukinii z grzanką, ziemniaki, łosoś pieczony w ziołach, surówka wielowarzywna, mięta
Gluten, mleko, seler, ryba |
Czwartek
11.09.25 alergeny | Hod-dog z parówką z szynki, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao, gruszka
Gluten, mleko,
| Chleb lniany z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, pomidor, herbata z cytryna, arbuz
Gluten, mleko, jajko
| Zupa pejzanka z ziemniakami, pierogi z serem i musem brzoskwiniowym, lemoniada
Gluten, mleko, seler |
Piątek
12.09.25 alergeny
| Płatki ryżowe na mleku, chleb żytni z masłem, sałata, szynka hetmańska , papryka, herbata, borówka
Gluten, mleko
| Bułka drożdżowa ze śliwką, mleko
Gluten, mleko, jajko
| Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, brokuł, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki