Jadłospis
Jadłospis planowany 24.02 - 28.02.2025
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
24.02.25 alergeny | Pieczywo mieszane z masłem, almette śmietankowe, ogórek zielony, kawa mleczna, jabłko
Gluten, mleko, | Chleb żytni z masłem, szynka z liściem, pomidor, herbata z cytryną, mandarynka
Gluten, mleko | Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, buraczki zasmażane, sok truskawkowy
Gluten, mleko, seler, jajko |
Wtorek
25.02.25 alergeny | Płatki kukurydziane na mleku, bułka orkiszowa z masłem, sałata, schab biały, papryka, herbata, kiwi Gluten, mleko
| Kisiel malinowy, ½ palucha drożdżowego z makiem
Gluten, mleko | Fasolowa z zacierką, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, mięta
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Środa
26.02.25 alergeny
| Chleb lniany z masłem, sałata, ser żółty wędzony, pomidor, kakao, banan
Gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, jajka, kukurydzy, ogórek kiszony, herbata owocowa, gruszka
Gluten, mleko, ryba, jajko | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, makaron z serem, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy Gluten, mleko, seler |
Czwartek
27.02.25 alergeny | Chleb słonecznikowy z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, kawa z mlekiem, mandarynka
Gluten, mleko
| Pączek z marmoladą, mleko, melon
Gluten, mleko, jajko
| Manna na rosole, ziemniaki, łosoś pieczony w ziołach, surówka z pora z jogurtem, herbata ziołowa
Gluten, mleko, seler, ryba |
Piątek
28.02.25 alergeny
| Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, filet z indyka, papryka, herbata z cytryną, winogrono
Gluten, mleko,
| Talerz rozmaitości (pieczywo z masłem, pasztet, ser żółty, jajko, sałata mix, pomidor, ogórek zielony, papryka, dżem) herbata malinowa
Gluten, mleko, jajko
| Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki