Jadłospis
Jadłospis planowany 10.03 - 14.03.2025
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
10.03.25 alergeny | Bułka kajzerka z masłem, parówki z szynki ketchup, ogórek zielony, kawa mleczna, morela suszona
Gluten, mleko, | Kisiel wiśniowy, ciasto drożdżowe
Gluten, mleko | Kalafiorowa z ziemniakami, makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym z serem mozzarella, sok owocowo-warzywny Gluten, mleko, seler |
Wtorek
11.03.25 alergeny | Płatki wielozbożowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, herbata owocowa, jabłko
Gluten, mleko, jajko
| Bułka grahamka z miodem, mleko, kiwi
Gluten, mleko | Rosół z makaronem, ziemniaki, schab gotowany w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler
|
Środa
12.03.25 alergeny
| Chleb lniany z masłem, polędwica drobiowa, papryka, kakao, gruszka
Gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, sałata, ser żółty, ogórek zielony, herbata malinowa, banan
Gluten, mleko, | Krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ziarnem słonecznika, ziemniaki, kotlet z ryby, fasolka szparagowa, mięta
Gluten, mleko, seler, jajko ryba |
Czwartek
13.03.25 alergeny | Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów, herbata, winogrono
Gluten, mleko
| Chleb żytni z masłem, krakowska sucha, papryka, herbata owocowa, jabłko
Gluten, mleko,
| Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, kluski leniwe z polewą jogurtowo truskawkową, woda z cytryną
Gluten, mleko, seler, jajko |
Piątek
14.03.25 alergeny
| Bułka orkiszowa z masłem, twarożek z awokado, rzodkiewka, kawa mleczna, mandarynka
Gluten, mleko,
| Sałatka (makaron, wędlina, ogórek, papryka, groszek konserwowy, jajko) angielka z masłem, kabanos, herbata
Gluten, mleko, jajko
| Ogórkowa z ryżem, ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone, surówka wielowarzywna, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler,
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki