Jadłospis
Jadłospis planowany 02.06 - 06.06.2025
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
02.06.25 alergeny | Płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, herbata, jabłko
Gluten, mleko | Bułka szpinakowa z masłem, twarożek z pomidorami suszonymi, ogórek zielony, kakao, truskawka
Gluten, mleko | Koperkowa z makaronem, ziemniaki, strogonow z polędwiczki wieprzowej, sok
Gluten, mleko, seler
|
Wtorek
03.06.25 alergeny | Chleb marchewkowy z masłem, pasztet dziadunia, ogórek kiszony, kawa mleczna, arbuz
Gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, pomidor, herbata owocowa, banan
Gluten, mleko, jajko | Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, makaron kolorowy, kurczak z curry w sosie śmietanowo- szpinakowym, mięta Gluten, mleko, seler
|
Środa
04.06.25 alergeny
| Zacierka na mleku, bułka kajzerka z masłem, sałata, ser żółty, pomidor, herbata malinowa, gruszka
Gluten, mleko | Ciasto drożdżowe, mus owocowy
Gluten, mleko, | Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z buraczków, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko |
Czwartek
05.06.25 alergeny | Chleb słonecznikowy z masłem, krakowska drobiowa, ogórek zielony, kakao, borówka
Gluten, mleko
| Sałatka z makaronem, tuńczykiem, ogórek kiszony, pomidor, kukurydza, papryka, angielka z masłem, kabanos, herbata Gluten, mleko, ryba
| Pejzanka z ziemniakami, naleśniki z serem, polewa czekoladowa, banan, woda z cytryna
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Piątek
06.06.25 alergeny
| Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, schab biały, papryka, herbata, jabłko
Gluten, mleko
| Kisiel malinowy, ciastka zbożowe
Gluten, mleko, | Zupa ryżówka, ziemniaki, kotlet z ryby, brokuł, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, ryba, jajko |
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki