KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Jadłospis planowany

21.09 - 25.09.2020

 

ŚNIADANIE

g. 8.30

ŚNIADANIE II

g. 11.00-11.30

OBIAD

g. 14.00-14.30

Poniedziałek

 

 

 

Alergeny

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kawa mleczna, winogrono

 

 

Mleko, gluten

Chleb razowy z masłem, sałata, polędwica sopocka, herbata owocowa, jabłko

 

 

Mleko, gluten

Jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem, sos pomidorowy, sok  wieloowocowy

 

Mleko, gluten, seler

Wtorek

 

 

 

Alergeny

Płatki wielozbożowe, chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, herbata

 

Mleko, gluten

Bułka drożdżowa z serem, herbata owocowa, banan

 

 

Mleko, gluten

Krupnik ryżowy, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, buraczki zasmażane, kompot owocowy

 

Mleko, gluten, seler, jajko

Środa

 

 

 

Alergeny

Chleb słonecznikowy z masłem, sałata,  ser żółty, ketchup, kakao, gruszka

 

 

Mleko, gluten

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, pomidor, herbata owocowa, jabłko

 

Mleko, gluten, jajko

Zupa ziemniaczana, kasza gryczana palona, gulasz wieprzowy, mizeria z jogurtem, mięta

 

Mleko, gluten, seler

Czwartek

 

 

 

 

 

Alergeny

Manna na mleku, chleb razowy z masłem, krakowska drobiowa, ogórek zielony , herbata

 

 

Mleko, gluten

Bułka maślana z masłem, dżem truskawkowy, mleko, kiwi

 

 

Mleko, gluten

Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, nuggetsy rybne, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy

 

Mleko, gluten, seler, ryba, jajko

Piątek

 

 

 

Alergeny

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, jajka , kukurydzy, pomidor, herbata

 

Mleko, gluten, jajko, ryba

Chleb razowy z masłem, sałata, szynka herbowa, kawo mleczna, winogrono

 

Mleko, gluten

Ogórkowa z ziemniakami, pierogi z serem, polewa malinowa, sok  jabłkowy

 

Mleko, gluten, seler

Alergeny

PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki

* zastrzegamy sobie prawo zmiany menu