Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis


Jadłospis planowany  10.03 - 14.03.2025

 

      Śniadanie I

        g.8.30

 

    Śniadanie II

    g.11.00-11.30

        Obiad

    g.14.00-14.30

Poniedziałek

 

                10.03.25

     alergeny

Bułka kajzerka z masłem, parówki z szynki ketchup, ogórek zielony, kawa mleczna, morela suszona

 

      Gluten, mleko,

Kisiel wiśniowy, ciasto drożdżowe

 

      

 

    Gluten, mleko

Kalafiorowa z ziemniakami, makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym z serem mozzarella, sok owocowo-warzywny

Gluten, mleko, seler

      Wtorek

 

               11.03.25

         alergeny

Płatki wielozbożowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, herbata owocowa, jabłko   

 

Gluten, mleko, jajko

 

Bułka grahamka z miodem, mleko, kiwi

 

 

 

 

  Gluten, mleko

Rosół z makaronem, ziemniaki, schab gotowany w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem, kompot owocowy

 

Gluten, mleko, seler

 

      Środa

         

          12.03.25

     alergeny

 

Chleb lniany z masłem, polędwica drobiowa, papryka, kakao, gruszka

   

 

Gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, sałata, ser żółty, ogórek zielony, herbata malinowa, banan

 

Gluten, mleko,

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ziarnem słonecznika, ziemniaki, kotlet z ryby, fasolka szparagowa, mięta

 

Gluten, mleko, seler, jajko ryba

      Czwartek

 

               13.03.25

    alergeny

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów, herbata, winogrono 

    

Gluten, mleko

 

Chleb żytni z masłem, krakowska sucha, papryka, herbata owocowa, jabłko

 

 

 Gluten, mleko,

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, kluski leniwe z polewą jogurtowo truskawkową, woda z cytryną

 

Gluten, mleko, seler, jajko

             Piątek

         

               14.03.25

     alergeny

 

Bułka orkiszowa z masłem, twarożek z awokado, rzodkiewka, kawa mleczna, mandarynka

 

     

    Gluten, mleko,

                             

Sałatka (makaron, wędlina, ogórek, papryka, groszek konserwowy, jajko) angielka z masłem, kabanos, herbata

 

Gluten, mleko, jajko

              

Ogórkowa z ryżem, ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone, surówka wielowarzywna, kompot owocowy

 

Gluten, mleko, seler,

 

                        

 

 

  * zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu             

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki