Jadłospis
Jadłospis planowany 15.09 - 19.09.2025
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
15.09.25 alergeny | Bułka orkiszowa z masłem, twarożek z awokado, kawa mleczna, arbuz
Gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, sałata, schab pieczony, pomidor, herbata owocowa, borówka
Gluten, mleko | Burakowa z makaronem, ziemniaki, medalion drobiowy, mizeria, kompot śliwkowy
Gluten, mleko, seler, jajko |
Wtorek
16.09.25 alergeny | Płatki owsiane na mleku, chleb marchewkowy z masłem, krakowska drobiowa, ogórek zielony, herbata, banan
Gluten, mleko
| Jogurt owocowy, chałka z masłem, woda z cytryną
Gluten, mleko, | Jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym z bazylią, sok jabłkowy
Gluten, mleko, seler
|
Środa
17.09.25 alergeny
| Pieczywo mieszane z masłem, sałata, ser żółty, ketchup, kakao, jabłko
Gluten, mleko | Sałatka ( makaron, papryka mix, rzodkiewka, ogórek zielony, ser gusto, groszek zielony ), kabanos drobiowy, angielka z masłem, herbata
Gluten, mleko | Ogórkowa z ryżem, ziemniaki, ryba miruna w panierce, marchewka kolorowa z masełkiem, mięta
Gluten, mleko, seler, ryba, jajko |
Czwartek
18.09.25 alergeny | Chleb żytni z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, szynka wiejska, pomidor, kawa mleczna, gruszka
Gluten, mleko, jajko
| Mini pizza, herbata owocowa, kiwi
Gluten, mleko
| Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, kluski na parze z polewą jeżynową, woda z cytryną
Gluten, mleko, seler |
Piątek
19.09.25 alergeny
| Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z wędliny, ogórek małosolny, herbata, borówka
Gluten, mleko
| Budyń na mleku z polewą truskawkową, wafle ryżowe
Gluten, mleko
| Koperkowa z makaronem, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot owocowy, mus jabłkowy
Gluten, mleko, seler, jajko
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki