Jadłospis
Jadłospis planowany 02.12 - 06.12.24 r.
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
02.12.24 alergeny | Płatki miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, schab w ziołach, herbata z cytryną, jabłko
Gluten, mleko, orzechy
| Bułka orkiszowa z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa mleczna, mandarynka
Gluten, mleko | Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowo z bazylią, sok owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko, gorczyca
|
Wtorek
03.12.24 alergeny | Chleb dyniowy z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kakao, żurawina suszona
Gluten, mleko, orzechy | Angielka z masłem, sałata, szynka wiejska, papryka, herbata owocowa, banan
Gluten, mleko | Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, sznycel drobiowy, marchewka z groszkiem, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko
|
Środa 04.12.24 alergeny
| Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia wędzonego z twarożkiem i koperkiem, herbata owocowa, melon Gluten, mleko, ryba | Bułka maślana z masłem i a’la nutella, mleko, gruszka
Gluten, mleko, jajko | Ogórkowa z ryżem, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, herbata ziołowa
Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko |
Czwartek
05.12.24 alergeny | Chleb żytni z masłem, parówka z szynki, ketchup, papryka, kawa mleczna, kiwi Gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka, ogórek świeży, szczypior, herbata owocowa, mandarynka
Gluten, mleko, gorczyca
| Jarzynowa z ziemniakami, pierogi z serem, polewa truskawkowa, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko
|
Piątek 06.12.24 alergeny
| Pieczywo mieszane z masłem, sałata, filet z indyka, pomidor, kakao, winogrono
Gluten, mleko
| Budyń czekoladowy z polewą malinową, ciasto drożdżowe
Gluten, mleko, jajko | Krem pomarańczowa niespodzianka z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet z ryby, surówka wielowarzywna, mięta z cytryną Gluten, mleko, seler, gorczyca, jajko, ryba |
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE
w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki