Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis


Jadłospis planowany 4.08 - 8.08.2025

 

 

      Śniadanie I

        g.8.30

 

    Śniadanie II

    g.11.00-11.30

        Obiad

    g.14.00-14.30

Poniedziałek            04.08.25

  alergeny

Kasza manna na mlekiem, bułka kajzerka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata, jabłko

 

      Gluten, mleko,

Chleb żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata owocowa, borówka

    

 

  Gluten, mleko

Burakowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, sałata z jogurtem, kompot owocowy

 

Gluten, mleko, seler, jajko

Wtorek                 

        05.08.25

  alergeny

Chleb marchewkowy z masłem, sałata, schab pieczony, papryka, kawa mleczna, arbuz

 

 

Gluten, mleko

 

Budyń czekoladowy z polewą malinową, biszkopty

  

 

Gluten, mleko, jajko

Ogórkowa z ziemniakami, makaron z gulaszem z wołowiny, surówka z białej kapusty, mięta

 

Gluten, mleko, seler

 

Środa

   06.08.25

 alergeny

 

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, herbata, banan

 

 

  Gluten, mleko,

Chałka maślana z dżemem z owoców leśnych, mleko, mus owocowy

 

   

Gluten, mleko

Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z ryby, brokuł, kompot owocowy

 

 

Gluten, mleko, seler, ryba, jajko

Czwartek

      07.08.25

alergeny

Bułka orkiszowa z masłem, sałata, ser żółty wędzony, ketchup, kakao, borówka

       

  Gluten, mleko,

Kisiel truskawkowy, ciasto drożdżowe, arbuz

 

 

 Gluten, mleko

 

Kalafiorowa z ziemniakami, ryż z marchewką i groszkiem, podudzie z kurczaka pieczone, mizeria, herbata ziołowa

 Gluten, mleko, seler

Piątek

   08.08.25

 alergeny

 

Chleb żytni z masłem, pasztet dziadunia, ogórek małosolny, kawa mleczna, brzoskwinia

 

  

Gluten, mleko,

                             

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, pomidor, herbata, gruszka

 

Gluten, mleko, jajko

              

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, kluski leniwe z serem, marchewka z jabłkiem i ananasem, lemoniada

 

Gluten, mleko, seler, jajko

 

                        

  * zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu             

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

 1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki