Jadłospis
Jadłospis planowany
| Śniadanie I g.8.30
| Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek 14.04.25 alergeny
| Makaron zacierka na mleku, bułka szpinakowa z masłem, twarożek ze szczypiorkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata, arbuz
Gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka konserwowa, papryka, herbata owocowa, gruszka
Gluten, mleko
| Burakowa z ziemniakami, makaron z gulaszem z indyka, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, sok jabłkowy
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Wtorek
15.04.25 alergeny | Pieczywo mieszane z masłem, sałata , polędwica sopocka, pomidor, kawa mleczna, banan
Gluten, mleko, | Budyń czekoladowy z polewą malinową, wafle ryżowe,
Gluten, mleko, | Kalafiorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka juniorki, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Środa 16.04.25 alergeny
| Bułka orkiszowa z masłem, ser żółty wędzony, ogórek zielony, kakao, jabłko
Gluten, mleko, jako | Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, pomidor, kiełki, herbata, melon
Gluten, mleko, jajko | Manna na rosole, ziemniaki, nuggetsy z ryby, surówka z kapusty kiszonej, mięta Gluten, mleko, seler, jajko, ryba |
Czwartek
17.04.25 alergeny | Płatki miodowe na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, pasta z wędliny, pomidor, herbata, gruszka
Gluten, mleko
| Bułka grahamka z masłem i a’la nutellą, mleko, mus owocowy
Gluten, mleko,
| Barszcz z białą kiełbasą z grzanką, ryż, sos pieczarkowy, podudzie z kurczaka pieczone, brokuł, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler, jajko
|
Piątek 18.04.25 alergeny
| Bułka kajzerka z masłem, parówki z szynki, ketchup, papryka, kawa mleczna, winogrono
Gluten, mleko
| Chleb żytni z masłem, pasta z makreli w pomidorach, ogórek kiszony, herbata ,jabłko
Gluten, mleko, ryba | Jarzynowa ziemniakami, pierogi z serem, polewa jogurtowo-truskawkowa, woda z cytryną
Gluten, mleko, seler |
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki