Jadłospis
Jadłospis planowany 08.12 - 12.12.25
| Śniadanie I g.8.30 | Śniadanie II g.11.00-11.30 | Obiad g.14.00-14.30 |
Poniedziałek
08.12.25
alergany | Płatki cyni minis z mlekiem, bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata, mandarynka Gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, pomidor, kawa z mlekiem, winogrono Gluten, mleko | Ogórkowa z ziemniakami, makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietankowym, kompot owocowy Gluten, mleko, seler |
Wtorek
09.12.25
alergeny | Chleb marchewkowy z masłem, sałata, pieczeń z indyka, ogórek zielony, kawa mleczna, kaki Gluten, mleko
| Rogal maślany z masłem i dżemem truskawkowym, kakao, banan
Gluten, mleko, | Rosół z makaronem, ziemniaki, pulpet z wieprzowiny w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, sok Gluten, mleko, seler, jajko
|
Środa
10.12.25
alergeny | Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej i jajka, ogórek kiszony, herbata miętowa, gruszka Gluten, mleko, ryba, jajko
| Talerz rozmaitości: pieczywo z masłem, wędlina, ser żółty, sałata mix, papryka, pomidor, ogórek zielony, miód, woda z cytryną Gluten, mleko | Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami, pierogi z serem z polewą jogurtowo- truskawkową, kompot owocowy
Gluten, mleko, seler |
Czwartek
11.12.25
alergeny | Hod- dog z parówką z szynki, ogórek zielony, ketchup, kakao, morela suszona Gluten, mleko | Budyń waniliowy z polewą malinową, biszkopty, mandarynka
Gluten, mleko
| Zupa ryżówka, ziemniaki, nuggetsy drobiowe w płatkach kukurydzianych, marchewka kolorowa, herbata ziołowa Gluten, mleko, seler, jajko
|
Piątek
12.12.25
alergeny | Płatki ryżowe na mleku, bułka ziarnista z masłem, sałata, schab biały, papryka, herbata owocowa, jabłko Gluten, mleko
| Chleb żytni z masłem, jajko gotowane, pomidor, kawa mleczna, żurawina suszona Gluten, mleko, jajko
| Krem z białych warzyw z grzanką, ziemniaki, łosoś pieczony, surówka z białej kapusty z koperkiem, mięta Gluten, mleko, seler, ryba
|
* zastrzegamy sobie prawo zmiany jadłospisu
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 – orzechy,
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 - mięczaki
